I Hannas Kök

Kanel och kardemumma-snittar
 

Ingredienser:

125g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk malen kardemumma

2,5 tsk malen kanel

1 ägg (till pensling)

pärlsocker att dekorera med

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader 

Vispa ihop smör (smält inte) , strösocker, farinsocker och sirap krämigt 
Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
Dela degen i tre bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-13 minuter. Ta ut plåten och snitta kakorna direkt med en kniv. Såga inte!
Förvaras i lufttät burk
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress