
Ingredienser:
125g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk malen kardemumma
2,5 tsk malen kanel
1 ägg (till pensling)
pärlsocker att dekorera med
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ihop smör (smält inte) , strösocker, farinsocker och sirap krämigt
Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
Dela degen i tre bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-13 minuter. Ta ut plåten och snitta kakorna direkt med en kniv. Såga inte!
Förvaras i lufttät burk
Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-13 minuter. Ta ut plåten och snitta kakorna direkt med en kniv. Såga inte!
Förvaras i lufttät burk
0