I Hannas Kök

Stekpannebröd
Supersnabba stekpannebröd som är så gott och så enkelt att sno ihop.
 
 

Ingredienser
60gram rumsvarmt smör
5dl vetemjöl
2krm salt
2tsk bakpulver
2dl filmjölk eller naturell youghurt
 
Såhär gör du:
Nyp ihop det rumsvarma smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt sen filmjölken eller youghurten och knåda ihop till en slät deg.
 
Dela degen i 8st likastora bitar. Platta ut degbollarna till dom är 1cm tjocka, Jag plattar ut mina med händerna men går också att göra med kavel. Dutta försiktigt lite mjöl på bröden, bara så det inte blir kladdiga. 
 
Lägg bröden i en stekpanna på medelvärme. Det är viktigt att stekpannan är helt torr när du lägger ner bröden. Vänd när det börjar bli runda bruna fläckar på brödet. Det tar ca 2-3 minuter på varje sida, anpassa värmen efter din spis så du inte bränner bröden (jag stekte mina på nivå 6 när max är 9).
 
Servera nygräddade med smör, ost och marmelad. Mums!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress