I Hannas Kök

surdegs foccasia
Detta är det absolut bästa receptet jag testat på ficcasia.
Perfekt till lite räkor och en god sallad! Super enket att göra, jag brukar inte vara så super petig med vilka tider jag viker degen men försök hålla allt mellan 1-2h mellan vikningarna för bäst resultat.
Lycka till.
 
Jag bakar en Focaccia på surdeg.
Recept:
300g Vetemjöl det gröna från ramlösa kvarn
300gVetemjöl 
450g Vatten
120g Surdeg
12g Salt
Ca 40-50g Olivolja i degen plus lite till för plåten under och på toppen.
Rosmarin och Flingsalt för topping.
 
Bakschema:
12.00 - Vatten, mjöl, surdeg. Körde i maskin
1230 - I med salt och olja, körde ytterligare i maskin
1400 - Vik1
1500 - Vik2
1600 - Vik3 och flyttade ner i ugnsformen.
1700 - Sträckte ut degen en smula
1730 - På med olja, ner med fingrarna och tryck lite. På med salt. In i ugnen. 20 min på 230 grader. Mått på min ugnsform: 23cm x 33cm
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress